Skip to end of metadata
Go to start of metadata

You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 3 Next »

Vanuit de takenwidget is het conversatieformulier (blauwe documentje rechts) te openen.


De tussenpersoon krijgt een taak in de taken widget te zien, als de acceptant zijn/ haar taak heeft uitgevoerd en de offerte heeft terug gestuurd naar de tussenpersoon.

De acceptant: klikt op het blauwe pijltje in veld 'gekoppeld aan' rechts bovenaan.

Zo kom je in het conversatieformulier van de offerte.

De reden van de uitval is links te zien door middel van het vinkje en het daarbij horende bericht. In dit geval is de offerte uitgevallen op de acceptatiecriteria en wel ‘Bouwaard dak is ‘(Grotendeels) Riet’. Deze uitvalreden is ook terug te vinden in het berichten scherm rechts.
Er is een bericht te plaatsen, door te typen in het scherm onder de berichten. Hier staat in het grijs ‘Typ uw bericht…’. Dit kan worden gedaan door de acceptant, die reageert op de tussenpersoon, maar ook door de tussenpersoon zelf. Kortom: het maakt niet uit bij wie een taak in behandeling is, iedereen kan op de bovenstaande werkwijze in het conversatiemenu komen en hier een opmerking toevoegen.


Als de offerte door de acceptant behandeld is en er een opmerking is gevuld, kan er worden geklikt op het blauwe pijltje achter ‘Gekoppeld aan’.


Rechts onderaan staan in het volgende scherm 3 knoppen: 'Afwijzen', 'Accepteren & terug naar offerte' en 'In afwachting tussenpersoon'.

  • ‘Afwijzen’: als de acceptant geen enkele reden ziet om de offerte door te laten gaan, kan deze hem afwijzen. De offerte is dan overal als taak verdwenen en kan ook niet meer heropend worden. Als er toch nog een offerte moet worden gemaakt, dan moet deze helemaal opnieuw door de vergelijking worden gehaald.
  • ‘Accepteren & terug naar Offerte’: als de acceptant vindt dat de offerte door kan en het risico geaccepteerd is. Dan kan na het vullen van een opmerking (dit is belangrijk voor de audit trial !), gekozen worden voor ‘Accepteren & terug naar Offerte’. De tussenpersoon/ volmacht beheerder kan in dit geval de offerte aanmaken en verder met het aanvraag proces.
  • ‘In afwachting tussenpersoon’: dit is om de offerte zonder deze te accepteren terug te zetten naar de tussenpersoon. De tussenpersoon moet dan eerst bijvoorbeeld nog iets met de klant bespreken, waarna er pas geaccepteerd kan worden. De offerte komt vervolgens altijd weer terug bij de acceptant.






  • No labels